INCHIRIERI_MASINI_AUTO_RENT_a_CAR

RENT A CAR - Conditii de Inchirieri Masini

     

   Inchirieri masini, Masini de Inchiriat, Inchirieri Auto, Rent a Car

 

Inchirieri Auto - Conditii Generale

Clientul firmei noastre de rent a car este rugat sa citeasca si sa confirme acceptarea contractului si semnarea Contractului de inchirieri masini. Acesta trebuie sa indeplineasca toate conditiile  de  inchirieri masini stipulate mai jos.
Proprietarul isi rezerva dreptul de a refuza, fara explicatii, solicitarea de inchirieri masini.Inchirieri Auto - Varsta Clientului


 

Soferul, conform conditiilor de inchirieri auto, trebuie sa aiba vârsta minima de 21 ani (douazeci si unu) si sa fie de minim 1 an (un) posesor al unui permis de conducere categoria B. In acest caz garantia  este 200e. Chiriasul este responsabil, in perioada de inchirieri masini,  de orice accident sau pagube produse de catre un sofer ce nu indeplineste conditiile din contractul de rent a car.

Pentru a putea inchiria un autoturism fara garantie varsta clientului trebuie sa fie min 26 ani si 4 ani experienta auto.

 

Inchirieri Masini - Plata Serviciilor


Tarifele pentru inchirieri masini sunt stabilite in Euro si contin TVA-ul si asigurarile catre terti. Plata cash, conform contractului de inchirieri masini, se face in avans, in $, EUR sau lei, la cursul BNR+1.5% din ziua efectuarii platii. Plata cu carte de credit, in cazul inchirieri auto, se accepta pe baza de commission astfel: visa, master card, 4,4% sau american expres 4,5 %. La inceputul perioadei de rent a car se poate solicita o garantie , in functie de clasa masini din parcul de inchirieri auto. Garantia, depusa la firma de rent a car, nu va fi returnata clientului, in cazuri de distrugeri ce apar in interiorul sau exteriorul autoturismului, in timpul de inchirieri auto, care a fost inchiriat in buna stare de functionare, cu toate documentele, accesoriile din dotarea masinii inchiriate, conform protocolului predare-primire semnat la inceputul perioadei de rent a car.

 

Inchirieri Masini - Predarea si returnarea

  

 

Predarea si returnarea, conform contractului de inchirieri auto, se vor face la data, ora, si locatia stabilită de comun acord la inceputul perioadei de rent a car. Predarea si returnarea autovehiculului in interiorul Bucurestiului cit si la Aeroportul International Henri Coanda, prestate de firma noastra de inchirieri masini, se tarifeaza cu 10 euro pe sens. Pentru predarea/returnarea autovehiculului,  in orice alta locatie din Romania se va percepe o taxa de 0.2 EUR/km, conform grilei de inchirieri auto din prezentul site de rent a car.

 

Masini de inchiriat - Predarea

  

Predarea autovehiculului se face pe baza unui Proces-Verbal de Predare Primire de  Inchirieri Masini, in care se va consemna starea generala a autovehiculului in momentul preluarii din parcul de inchirieri auto, de catre CHIRIAS si penalitatile aplicate depozitului  de rent a car in cazul in care pe perioada derularii contractului de inchirieri masini sufera diverse pagube sau avarii, si care va fi semnat de catre CHIRIAS si PROPRIETAR in actul de inchirieri auto.

Odata cu livrarea autovehiculului, CHIRIASULUI i se incredinteaza documentele de identificare ale acestuia si anume: Talon - copie; RCA - copie; Asigurare Casco - copii; Rovinieta; Factura pentru inchiriere masini si cea pentru garantie - original si cu un set de chei.
Autovehiculul este predat, conform procesului verbal de inchirieri auto, in stare buna de functionare, fara vicii ascunse de natura a impiedica deplasarea autovehiculului si cu rezervorul la nivelul la care a fost consemnat in contractul de rent a car. Orice plangere legata de starea masinii trebuie facuta imediat dupa primirea autovehiculului, dupa cum se precizeaza in contractul de inchirieri masini.

 

Rent a Car  - Returnarea

  

CHIRIASUL se obliga sa returneze autovehiculul, precum si toate documentele (cu exceptia facturilor) si cheile, in starea care i-au fost predate de catre PROPRIETAR la incputul perioadei de inchirieri auto, cu rezervorul avand aceeasi cantitate de combutibil,  in caz contrar el fiind obligat la plata de despagubiri catre PROPRIETAR.
In cazul unei intarzieri, neanuntate prin telefon, fax sau e-mail, mai mare de 3 ore fata de ora stabilita, PROPRIETARUL (firma de Rent a Car) va face plangere penala impotriva CHIRIASULUI pentru furt.
Returnarea autovehiculului se face pe baza unui Proces Verbal de Predare Primire de Inchirieri Masini in care se va consemna starea autovehiculului la respectivul moment si se vor retine penalitati, daca este cazul, din depozitul depus la inceperea contractului de inchirieri auto .

In cazul in care in timpul inchirierii masinii, adica derularii Contractului de Inchirieri Auto, se constata ca CHIRIASUL se afla in evidenta firmelor de inchirieri auto cu antecedente negative, de orice fel, sau a participat ori se intuieste intentia de participa la activitati ilegale care implica autoturismul, firma noastra de rent a car isi rezerva dreptul fara echivoc de a intra in posesia acestuia prin orice fel de actiuni, CHIRIASUL fiind obligat la predarea imediata si nemijlocita a autoturismului, acesta ne mai avand dreptul la nici o despagubire de orice natura din partea firmei noastre de inchirieri masini, firma putandu-se constitui in parte lezata impotriva acestuia.

  

Inchirieri Masini - Conditii de utilizare a autovehiculului de rent a car

  

CHIRIASUL, prin contractul de inchirieri masini, se obliga in mod irevocabil:

 • Sa respecte toate reglementarile legale in vigoare cu privire la circulatia rutiera;
 • Sa nu foloseasca autovehiculul pentru desfasurarea in interes personal sau al unor terti de activitati comerciale sau de alta natura si sa nu il subinchirieze;
 • Sa nu permita supraincarcarea autovehiculului (nr. de locuri si greutate) peste limitele maxime prevazute in talonul autovehiculului;
 • Sa nu foloseasca autovehiculul pentru participarea la intreceri, competitii, alte teste auto;
 • Sa repare autovehiculul numai intr-un service agreat de catre producator,
 • Sa nu paraseasca autovehiculul cu cheile in contact si/sau cu usile/geamul/portbagajul deschis;
 • Sa nu foloseasca autovehiculul decat in concordanta cu instructiunile si recomandarile producatorului si numai cu destinatia prevazuta in prezentul contract;
 • Sa nu conduca autovehiculul decat pe drumurile publice (nationale si judetene), fiind interzisa folosirea acestuia pe drumurile forestiere, in expeditii montane sau pe sosele neasfaltate.
 • Sa nu impinga sau sa tracteze orice vehicul , rulota sau alt obiect.
 • Sa nu conduca sub influenta alcoolului, drogurilor, narcoticelor, barbituricelor sau a oricarei alte substante care sa-i afecteze starea de concentrare sau capacitatea de conducere.

  

Inchirieri Masini - Conditii si termene de plata

   

Pentru serviciul de inchirieri masini CHIRIASUL va plati PROPRIETARULUI pentru inchiriere, in functie de tipul masini de inchiriat ,contravaloarea taxelor de timp. Plata se face in avans, pentru intreaga perioada de inchiriere auto.
Plata se face in lei, la cursul oficial de schimb al Bancii Nationale a Romaniei +1.5% din ziua platii.
La livrarea autovehicolului , CHIRIASUL, functie de tipul masinii, va achita o sumă cu titlu de garantie. PROPRIETARUL va restitui garantia la expirarea duratei contractului de inchiriere masini in conditiile in care CHIRIASUL restituie autovehiculul in conditiile menţionate.
Pentru returnarea autovehiculului cu lipsa combustibil, CHIRIASUL datoreaza PROPRIETARULUI contravaloarea combustibilului lipsa la preţul de 1.4 EURO / litru.
Pentru nereturnarea autovehiculului la data si la ora stabilita, CHIRIASUL datoreaza PROPRIETARULUI, pe langa avansurile acordate, urmatorele sume de bani:

 • primele 2 ore care depasesc ora stabilita pentru returnare sunt gratuite;
 • Pentru orele de intarziere ulterioare - contravalorarea unei zile intregi de inchiriere.

In cazul in care pe perioada de inchiriere auto masina suporta pagube produse anvelopelor ori camerelor prin taiere, intepare, explozie, vulcanizarea acestora cade in sarcina CHIRIASULUI. Avansurile primite de PROPRIETAR pentru rezervarea autovehiculului sunt retinute in cazul in care clientul nu se prezinta la data convenita.

  

 

 Inchirieri Masini  - Asigurarea autovehiculului de rent a car

  

 

Autovehiculul inchiriat este asigurat de catre PROPRIETAR conform dispozitiilor legale in vigoare (R.C.A. si  CASCO).
Autovehiculul este asigurat numai pe perioada de inchiriere auto. De aceea in cazul in care acest contract de inchiriere masini nu a fost prelungit cu acordul ambelor parti PROPRIETARUL este exonerat de orice responsabilitate in cazul unui accident care are loc in intervalul de timp depasit. In acest caz daunele vor fi suportate de catre CHIRIAS.
PROPRIETARUL nu poate fi facut responsabil pentru pagube suferite de catre CHIRIAS sau persoane ce i-l acompaniaza in legatura cu autovehiculul pentru pierderea sau deteriorarea proprietatilor acestora lasate in interiorul autovehiculului.

  

Inchirieri Auto - Raspundere

   

CHIRIASUL se obliga ca, in situatia furtului sau accidentarii autovehiculului, sa intreprinda demersurile prevazute de lege in scopul identificarii persoanelor vinovate si al recuperarii sumelor de bani (corespunzatoare) de la societatea de asigurare. Totodata, in oricare din aceste situatii, CHIRIASUL are urmatoarele obligatii:

 • obtinerea numelor si a adreselor partilor implicate si ale martorilor;
 • neabandonarea autovehiculului fara asigurarea pazei sale;
 • anuntarea proprietarului, prin telefon, in maxim 1(unu) ora de la producerea evenimentului;

Documentele care trebuie obtinute, in mod obligatoriu de catre CHIRIAS in cazul furtului sau accidentarii autovehiculului sunt:

 • Raportul Politiei - Proces Verbal cu semnatura ofiterului care a redactat raportul si cu stampila sectiei de politie emitenta (se va specifica in mod obligatoriu daca autovehiculul era condus sub influenta bauturilor alcoolice sau a altor substante interzise) sau ANEXA 2.1, cu semnatura ofiterului care a redactat documentul si stampila Sectiei de Politie, pentru compania de asigurari;
 • autorizatia de reparare cu semnatura ofiterului de politie si stampila Sectiei de Politie;
 • copii dupa actele de identitate si permisele de conducere ale soferilor implicati in accident;
 • copii dupa politele de asigurare si taloanele celorlalte implicate in accident

 

 

Online: 3